Mânile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă

Recent a fost publicat studiul de analiză a situației curente privind serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale, precum și copiilor din grupurile vulnerabile. Studiul este fundamentat pe informații colectate În localitățiile din toate raioanele Republicii Moldova.
STUDIUL INTEGRAL:⏩https://drive.google.com/…/1LZs4C_7AYu2gu5_nZfeK3nT-R_…/view
CU CE NE MÂNDRIM? LA O ADICĂ…
AO ”Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie ”Prodocs” a fost menționată în paginile STUDIULUI, situându- se pe LOCUL 5 DIN 19 în clasamentul PRINCIPALILOR PARTENERI ai proiectelor implementate de către STAS (Structura Teritorială de Asistență Socială) în ultimiii 3 ani. Mentionam este este o greseala de redactare a numelui Asociatiei Prodox in loc de PRODOCS.
TOT NOI! TOT AO ”Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie ”Prodocs” a fost menționată în paginile STUDIULUI, plasându- se pe LOCUL 8 DIN 36 în clasamentul CELEI MAI BUNE CLABORĂRI între STAS (Structura Teritorială de Asistență Socială) și OSC (Organizații ale Societății Civile).
CURIOZITĂȚI din STUDIU(atașat poze):
– Numărul copiilor în Republica Moldova este în descreștere continuă și respectiv ponderea copiilor în numărul total al populației descrește anual. La 1 ianuarie 2018 numărul total al
copiilor a constituit 676,0 mii comparativ cu 699,8 mii înregistrați în 2014, respectiv în 2018 copiii reprezintă 19,1% din totalul populației comparativ cu o pondere de 19,7% înregistrată în 2014;
– Se observă o tendință generală de creștere la nivel național a numărului de copii din grupuri vulnerabile în perioada 2015-2017, de la 31117 în 2015 la 34443 în 2017;
– Cu toate că în unele raioane numărul de copii din grupuri vulnerabile a scăzut, mai multe raioane au înregistrat o creștere semnificativă a vulnerabilității în rândul copiilor. Raioanele care au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de copii din grupuri vulnerabile în 2017 față de 2016 sunt: Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Hâncești, Ocnița, Orhei, Râșcani, Sângerei.
”STUDIUL DE TIP BASELINE privind serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale și copiilor din grupuri vulnerabile” a fost elaborat în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și Guvern” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundatia Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova (Aopd Moldova).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *