Recent a fost publicat studiul de analiză a situației curente privind serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale, precum și copiilor din grupurile vulnerabile. Studiul este fundamentat pe informații colectate În localitățiile din toate raioanele Republicii Moldova.
STUDIUL INTEGRAL:⏩https://drive.google.com/…/1LZs4C_7AYu2gu5_nZfeK3nT-R_…/view
CU CE NE MÂNDRIM? LA O ADICĂ…
AO ”Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie ”Prodocs” a fost menționată în paginile STUDIULUI, situându- se pe LOCUL 5 DIN 19 în clasamentul PRINCIPALILOR PARTENERI ai proiectelor implementate de către STAS (Structura Teritorială de Asistență Socială) în ultimiii 3 ani. Mentionam este este o greseala de redactare a numelui Asociatiei Prodox in loc de PRODOCS.
TOT NOI! TOT AO ”Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie ”Prodocs” a fost menționată în paginile STUDIULUI, plasându- se pe LOCUL 8 DIN 36 în clasamentul CELEI MAI BUNE CLABORĂRI între STAS (Structura Teritorială de Asistență Socială) și OSC (Organizații ale Societății Civile).
CURIOZITĂȚI din STUDIU(atașat poze):
– Numărul copiilor în Republica Moldova este în descreștere continuă și respectiv ponderea copiilor în numărul total al populației descrește anual. La 1 ianuarie 2018 numărul total al
copiilor a constituit 676,0 mii comparativ cu 699,8 mii înregistrați în 2014, respectiv în 2018 copiii reprezintă 19,1% din totalul populației comparativ cu o pondere de 19,7% înregistrată în 2014;
– Se observă o tendință generală de creștere la nivel național a numărului de copii din grupuri vulnerabile în perioada 2015-2017, de la 31117 în 2015 la 34443 în 2017;
– Cu toate că în unele raioane numărul de copii din grupuri vulnerabile a scăzut, mai multe raioane au înregistrat o creștere semnificativă a vulnerabilității în rândul copiilor. Raioanele care au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de copii din grupuri vulnerabile în 2017 față de 2016 sunt: Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Hâncești, Ocnița, Orhei, Râșcani, Sângerei.
”STUDIUL DE TIP BASELINE privind serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale și copiilor din grupuri vulnerabile” a fost elaborat în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și Guvern” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundatia Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova (Aopd Moldova).