Activități de socializare și comunicare pentru copii din centrele de plasament

Si fiindcă vara este timpul potrivit pentru a număra bucuriile, copii din centrele de plasament partenere au un program destul de intens de activități de socializare și comunicare, realizate prin proiectul: Incluziunea socio-școlara a copiilor în situație vulnerabila în sistemul educational, cu suportul Fundației pentru Copii ”PESTALOZZI”, din Elveția (Stiftung Kinderdorf Pestalozzi).
La Centru de Plasament Aproape de Tine din Telenești, în plină vară se explorează emoțiile, încât mintea nu poate fi ocupata de emoții pozitive și negative în același timp. Este responsabilitatea noastră sa ne asiguram ca emoțiile pozitive sunt cele care ne influențează în mod dominant mintea.” „Gestionarea emoției ” a fost tematica activității petrecute în cadrul Centrului de plasament cu suportul a AO CCAF ,,Prodocs”.
Astfel, Ziua bună se laudă seara sau copii harnici și muncitori de la Centrul De Plasament Brândușa de distracție nu duc dor. ÎMBINAREA PLĂCUTULUI CU UTILUL”- activitate de comunicare și de socializare pentru copiii din Centrul De Plasament Brânduşa, din mun. Hâncești.
OBIECTIVELE activității:
– Definirea noțiunii de ”timp liber”;
– Identificarea resurselor timpului liber;
– Analiza managementului timpului liber.
Rezultatele activității s-au îmbinat armonios cu cunoștințele dobândite pe parcursul activității.
O altă activitate, a fost realizată la Centrul de asistență specializată și plasament temporar Încredere din or. Ștefan Vodă.Dezvoltarea emoţională a copilului este importantă, pentru că reprezintă capacitatea copilului de a înţelege, accepta şi empatiza cu înţelegere sentimentele celor din jur, abilitatea de a-şi gestiona emoţiile şi de a-şi controla comportamentele nocive şi de a stabili relaţii sănătoase.
Picătura cu picătura contribuim la dezvoltarea copiilor și oferirea clipelor de vacanta pline de culoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *