Un nou proiect ”Parteneriate locale pentru incluziune”

Asociația Obștească ”PRODOCS”, în calitate de beneficiar al Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova”, va implementa în septembrie 2020 – august 2021 proiectul regional „Parteneriate locale pentru Incluziune”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.
Obiectivul general al proiectului este consolidarea parteneriatelor locale dintre autoritățile publice locale și asociațiile obșești locale din 3 localități (Fălești, Anenii Noi, Ștefan Vodă) pentru dezvoltarea unor servicii sociale integrate pentru copii și tinerii din grupuri vulnerabile.

Proiectul este destinat prioritar autorităților publice locale de nivel I (primari și consilieri locali) și asociaților obștești locale (prioritar mediul rural) pentru a fortifica capacitățile de a preveni și soluționarea problemelor copiilor și tinerilor din grupurile vulnerabile.
Principalele rezultatele vizate prin implementarea activităților proiectului:
 Semnarea a 3 acorduri de parteneriat dintre autoritățile publice locale de nivel I sau II cu asociațiile obștești locale pentru dezvoltarea unor servicii sociale integrate concrete pentru prevenire și/sau soluționarea problemelor copiilor sau tinerilor din grupurile vulnerabile.

 3 planuri de dezvoltare/implementare a serviciilor noi sociale integrate cu implicarea partenerilor, cu stabilirea termenilor și acțiunilor concrete de executare și raportare.

 Implicarea în analiza și dezvoltarea serviciilor sociale integrate a 9 primari și cel puțin 27 consilieri locali din raioanele implicate în proiect.
Bugetul total al proiectului este de 29.996,10 Euro.
Informații suplimentare: Cristina Coroban, coordonator proiect, A.O. ”PRODOCS”, email: ao.prodocs@gmail.com

Comunicat_lansare_proiect_PROODCS

_____________________________________________________________________________________________________________
Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a A.O. ”PRODOCS” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *