Spalatorie socială

𝘋𝘦𝘴𝘤𝘰𝘱𝘦𝘳𝘪𝘮 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘶𝘯𝘶𝘪 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘶 𝘥𝘦 𝘴𝘱ă𝘭ă𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭ă atât pentru comunitate, cât și pentru persoanele care îl utilizează:

Autonomie și demnitate: acest serviciu sporește sentimentul de demnitate al persoanelor fără adăpost sau a celor în nevoie.

Sănătate și prevenirea bolilor: contribuie la menținerea sănătății și previne afecțiunile legate de igienă.

Reintegrare socială: un prim pas spre reintegrare socială și profesională.

Reducerea stigmatizării și izolării sociale.

Serviciul sprijină incluziunea și egalitatea socială.

Soluție financiară pentru cei cu resurse limitate.

𝗦𝗽ă𝗹ă𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹ă 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮 𝘃𝗶𝗲ț𝗶𝗹𝗲 ș𝗶 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 î𝗻 𝗮𝗻𝘀𝗮𝗺𝗯𝗹𝘂!

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente” este finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de către un consorțiu format din trei organizații ale societății civile: Keystone Moldova, Dorcas Moldovași Neoumanist Moldova. În cadrul proiectului, OSC-urile regionale, în parteneriat cu autoritățile publice locale, urmează să creeze și să dezvolte cel puțin 15 servicii sociale în 15 comunități (spălătorie socială, igienă personală și socializare), dedicate persoanelor vulnerabile.

În rezultatul implementării proiectului, cel puțin 1500 de persoane care au nevoie de aceste servicii din cauza situației socio-materiale cu care se confruntă (persoane cu venituri mici, șomeri, pensionari, familii monoparentale, persoane fără adăpost) vor putea beneficia gratuit de serviciile puse la dispoziție de Spălătoria Socială (spălare, igienizare personală și socializare).

#UEpentruMoldova, #ImpreunăMaiPuternici, #ServiciiSociale, #SpalatoriiSociale, #granturi,#OSC #Igienă #GrupuriVulnerabile #Cimișlia #ComunitateUnită

European Union in the Republic of Moldova

Recent, colegele noastre care implementează proiectul:„Spălătorie socială și igienă pentru persoane din grupuri vulnerabile din orașul Cimișlia” au participat la un atelier de lucru dedicat beneficiarilor de granturi în cadrul Proiectului „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente”.

Programul instruirilor tematice a inclus mai multe subiecte din domeniul procedurilor de achiziție, raportare financiară, monitorizare și comunicare. Instruirile s-au axat atât pe aspecte teoretice, cât și practice, oferind participanților posibilitatea de a primi răspunsuri la toate întrebările lor în contextul semnării contractelor de grant și demararea activităților conform planului calendar.

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente” este finanțat de European Union in the Republic of Moldova, co-finanțat și implementat de către un consorțiu format din trei organizații ale societății civile: Keystone Moldova Dorcas Moldova și Neoumanist Moldova Proiectul are un buget de circa un milion de euro și va fi implementat în perioada anilor 2023-2025.

În cadrul proiectului, OSC-urile regionale, în parteneriat cu autoritățile publice locale, urmează să creeze și să dezvolte cel puțin 15 servicii sociale în 15 comunități (spălătorie socială, igienă personală și socializare), de care vor beneficia gratuit peste 1500 de persoane din grupurile social-vulnerabile.

#UEpentruMoldova, #ImpreunăMaiPuternici, #serviciisociale, #spalatoriisociale, #granturi, #OSC, #atelierdelucru