Parteneriate Locale pentru Incluziune

În perioada 06 – 08 octombrie 2020, Asociația Obștească ”PRODOCS” a organizat 3 ședințe de lucru în localitățile partenere ale proiectului ”Parteneriate Locale pentru Incluziune”: Anenii Noi, Ștefan-Vodă și Fălești.

Scopul ședințelor de lucru a fost de a stabili modul de implicare a partenerilor locali în procesul de implementare a activităților proiectului, pașii necesari pentru a obține rezultatele dorite ce țin de dezvoltarea unor servicii sociale integrate la nivel de comunitat destinate copiilor și tinerilor în situație vulnerabile, care să corespundă necesităților reale, să fie eficiente și durabile.

Rezultatul ședințelor de lucru a fost semnarea acordurilor de colaborarea între Asociația Obștească ”PRODOCS” și parteneri locali, după cum urmează:
Anenii Noi: Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, Autoritățile publice locale de nivel I (primari) ale comunei Geamăna, comuna Țînțăreni, comuna Chetrosu, Asociația Obștească ”Bethania”, Asociația Obștească ”Generația G”, Asociația Obștească ”Împreună pentru Chetrosu”.

Fălești: Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, Autoritățile publice locale de nivel I (primari) ale orașului Fălești, comuna Sărata-Veche, satul Năvârneț, Asociația Obștească ”Tineri pentru Tineri”, Asociația Obștească ”Prosperitate”, Asociația Obștească ”Viitorul”.

Ștefan – Vodă: Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei, Autoritățile publice locale de nivel I (primari) ale satului Caplani, satului Copceac, comuna Purcari, Asociația Obștească ”Asociația Băștinașilor Copceac”, Asociația Obștească ”Coplani-Pro-Europa”, Fundația ”Viața și Lumina ”.

Schimbarea începe de la fiecare din noi, iar atunci când la nivel de comunitate se reușește de a uni la aceiași masă reprezentanții autorităților publice de nivel I și II și asociațiilor obștești locale, îți dai seama că existență voință de a soluționa problemele locale, fiind necesar doar comunicare, suport și instrumente eficiente.

Activitățile au avut loc în cadrul proiectului ”Parteneriate Locale pentru Incluziune”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul programului de granturi «Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova (https://www.facebook.com/dezvolt, @dezvolt)».
#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *